Monday, October 15, 2012

Bangunan Sekolah Rendah Agama (SRA) Hidayatul Mustaqimah, Taman Beringin yang hampir siap pembinaannya menggantikan kelas kontena


Alhamdulillah, Sekolah Rendah Agama (SRA) Hidayatul Mustaqimah, Taman Beringin yang hampir siap menggantikan kelas kontena.

Sebelum kontena, menumpang di bangunan surau, masa mula-mula belajar atas lantai shj, lepas tu dpt bantuan kerusi m
eja, pelbagai agensi beri bantuan sampai berlebihan, smpi runtuh tebing lombong (kelas tepi lombong), bila pelajar semakin ramai, bangunan surau tak mampu menampung pelajar, di samping jemaah surau, tu yang kena pakai kontena. (dulu hanya pelajar dari Taman Beringin, kemudian rumah panjang, kini merangkumi PPR, Fadason, kaw sekitar. Terima kasih pada semua yang berjuang untuk kewujudan sekolah agama ini demi mendidik anak bangsa. 


KUALA LUMPUR 31 Mac 2010 - Sekolah Rendah Agama (SRA) Hidayatul Mustaqimah di Taman Beringin Jinjang Utama di sini mungkin lebih daif daripada depoh pendatang tanpa izin.

Sudahlah kontena dijadikan kelas, keadaannya pula sangat panas terutama pada sesi petang kerana banyak kipas yang rosak manakala pendingin hawa hanya menjadi hiasan dinding.Suasana kelas agama di dalam kontenaNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...