Wednesday, July 11, 2012

Suruhanjaya Syarikat Malaysia : promosi untuk Pendaftaran Perniagaan & Pembaharuan Perniagaan (RENEW).

Untuk makluman semua, Suruhanjaya Syarikat Malaysia ada buat promosi untuk Pendaftaran Perniagaan & Pembaharuan Perniagaan (RENEW). Untuk pendaftaran baru ialah RM50 + RM10 (salinan maklumat perniagaan) utk 5 tahun terus!!.. Renew pun sama RM50 utk 5 tahun!!.. 

Harga asal utk pendaftaran perniagaan ialah RM60 + RM10 (salinan maklumat perniagaan), pastu kalo nak renew terus 5 tahun kne tambah RM60 lg utk setiap tahun.. so, RM310!! ..jd, korang dah jimat RM310 - RM60 = RM250!!!

Untuk renew je, pon sama.. RM50 utk 5 thn!! Kalo harga asal utk nama Trade (Enterprise) RM60 setahun, so kalo 5 thn RM300!.. so, korang dah jimat RM300 - RM50 = RM250 .. utk nama Sendiri (Ali bin Abu) RM30 setahun, so kalo 5 thn RM150!.. so, dah jimat RM100!

Promosi bermula dari 1 Jun - 31 Dis 2012.

Sebarang maklumat sila layari www.ssm.com.my !



Link to the promosi http://www.ssm.com.my/sites/default/files/pictures/PAKEJ%20RM50_Option_C%20LATEST%20150612.pdf

1 comment:

Sapiah Ibrahim said...

untuk mendaftar perniagaan anda di SSM, Kementerian Kewangan dan CIDB saya syorkan pergi laman web ni www.daftarsyarikat.biz , diorang tolong buatkan dari a-z , dapat percuma koleksi kertas kerja, senarai badan pembiayaan dibawah agensi kerajaan untuk dihubungi dan contoh template profail syarikat(senang kita tinggal nak key in maklumat je kat dalam profail tu) . kalau pergi sendiri pun boleh cuma tinggal renyah je la nak beratur pastu nama tak lulus kena pergi balik dah satu kerja plak, duit minyak lagi...yang ni saya just melalui facebook je dgn admin dia untuk berinteraksi secara on9...lesen saya sehari je diorang siapkan. Lepas tu kendian2 kalau ada apa2 yang u all tak faham pasal perniagaan dan ingin bertanyakan maklumat lanjut ada live support di yahoo messenger, skype, facebook dan gmail.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...